Wie maakt de producten van Smilegummi eigenlijk?

Het team achter de productontwikkeling bestaat uit heel wat mensen. Die doen allemaal hun best om ervoor te zorgen dat de producten van Smilegummi niet alleen lekker zijn en er smakelijk uitzien, maar ook steeds met de beste kwaliteit aan onze klanten worden geleverd.

Wie maakt de producten van Smilegummi eigenlijk?

 

Daarin spelen de mensen die de productie begeleiden, een erg belangrijke rol. Zoals Jörg bijvoorbeeld. Jörg werkt al lang bij nimm2 Smilegummi en hij moet ervoor zorgen dat het uiteindelijke product precies wordt wat we willen.
 

Hoe heet je en wat is je functie?

Ik ben Jörg en ik werk al meer dan 30 jaar bij het bedrijf dat onder andere de producten van Smilegummi maakt. Ik ben teamleider bij de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling en ik ben al enkele jaren bezig met de ontwikkeling en productie van Smilegummi producten.
 

Wat zijn jouw taken bij de ontwikkeling van de producten van Smilegummi?

Mijn taak, en die van mijn collega's, is eenvoudig gezegd het 'uitvinden' van lekkere, originele Smilegummi producten van hoogstaande kwaliteit. Met 'uitvinden' bedoel ik dat we het juiste recept samenstellen en de juiste formule voor de kleur zoeken, voor extra veel afwisseling in de snoepjes van Smilegummi. Daarbij is het voor ons steeds belangrijk dat we de beste kwaliteit waarborgen en het productieproces optimaliseren. Daarom houden wij onze producten voortdurende in de gaten.
 

Wat maakt je baan zo leuk?

Ik vind het geweldig om de enthousiaste fans te zien die net een nieuw product van Smilegummi hebben geproefd. Het mooie is dat ook mijn collega's en ikzelf nog steeds zo enthousiast worden als wij voor het eerst een nieuwe creatie kunnen proeven.
 

Hoe kunnen wij steeds de beste kwaliteit waarborgen?

Voor ons is het altijd belangrijk dat de producten van topkwaliteit zijn. Daar werken we voortdurend aan door de nieuwste technologieën en recepten uit te proberen. Maar soms zijn ook de oude, vertrouwde methodes de beste. Daarom experimenteren we veel en controleren we onze resultaten erg zorgvuldig. Onze externe partner, het Kirchhoff Institut, test elke partij Smilegummi producten om te controleren of de kwaliteit constant is.
 

Wat doet het Kirchhoff Institut precies voor ons?

Het Kirchhoff Institut Berlin GmbH voert als onafhankelijk, neutraal laboratorium regelmatig kwaliteitscontroles uit op de Smilegummi producten van August Storck KG. Die controles gaan verder dan de strenge wettelijke vereisten waaraan een voedselproducent zich moet houden. De hoge kwaliteit van de Smilegummi producten van August Storck KG wordt al sinds 1996 door dit label bevestigd. Het Kirchoff Institut Berlin GmbH voert een zintuiglijke, microbiologische en chemisch-analytische controle uit van de producten en grondstoffen. Deze controle is onafhankelijk en komt bovenop de kwaliteitscontroles die August Storck KG uitvoert.
 

Wat is jouw wens voor Smilegummi voor de toekomst?

Ik wens dat we leuke producten blijven ontwikkelen, die mensen blij maken en een glimlach op het gezicht van jong en oud toveren.