We vertrouwen je twee zoete geheimpjes toe

Bij Smilegummi hebben we elke dag de uitdagende taak om de snoepwereld nog iets vrolijker te maken. Hieronder verklappen we je twee geheimpjes over onze vrolijke Smilegummi producten.

We vertrouwen je twee zoete geheimpjes toe

 

Hoe komt Smilegummi in zakjes terecht?

De productie van fruitgums is een erg interessant onderwerp. Die verloopt namelijk heel anders dan de meesten misschien denken ...

Eerst bedenken we bij de productontwikkeling welke smaken en productvormen er goed uitzien en (heel belangrijk!) ook echt lekker kunnen zijn. Dan ontwikkelen we een vorm die we de 'stempel' noemen. Deze wordt samen met een heleboel andere vormen in een reusachtig poederbed gedrukt. Net zoals wanneer je je vuist in een hoop meel zou drukken. Stel het je zo voor: je duwt je vuist in een hoop meel. In de kuil die je vuist achterlaat, giet je een vloeibare massa. In zo'n poederbed gieten we dus het gummengsel, tot de mal vol is. 

Dan laten we de Smilegummi een paar dagen stollen. Wanneer we het poeder eraf hebben geklopt en geschud, zien de snoepjes er bijna uit zoals je ze uit het zakje neemt. Om ervoor te zorgen dat de gums mooi glanzen en niet aan elkaar gaan kleven, krijgen ze een laagje olie. Dan hebben we alleen nog een mooi zakje nodig om de gums in te verpakken voor ze naar de winkel gaan. En zo komen de zakjes met Smilegummi in de winkels terecht. Vanaf dan kun je Smilegummi kopen en met veel plezier opeten. Vanaf dan kun je de Smilegummi kopen en met veel smaak opeten.