Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over Smilegummi

'Smilegummi' betekent 'lachgums'. Vanwaar die naam?

Veel mensen noemen fruitgums ook wel weingums, wat huilsnoepjes betekent. De naam 'Smilegummi' staat daarentegen voor vrolijkheid en voor het plezier dat je voelt wanneer je dit product eet en met de grappige figuurtjes speelt. Want snoepen is leuk – heb je ooit iemand tegelijk zien huilen en snoepen?

Bevatten de producten van Smilegummi echt vitamines?

Ja. Die vitamines maken Smilegummi zo bijzonder. Welke vitamines je precies terugvindt in een bepaald Smilegummi product, kun je lezen in het gedeelte 'Producten' op deze website en op de achterkant van de verpakkingen.

Welke vitamines bevatten de producten van Smilegummi dan?

Welke vitamines je precies terugvindt in een bepaald Smilegummi product, kun je lezen in het gedeelte 'Producten' op deze website en op de achterkant van de verpakkingen.

Welke smaken zitten er in een normale verpakking Smilegummi?

Smilegummi Fruitmix, Fruitmix minis, Yoghurt en Fruit&Yoghurt bevatten de smaken sinaasappel, citroen, banaan, framboos, bloedsinaasappel en appel-peer. 

De zure versie smaakt naar grapefruit, kers, banaan, bloedsinaasappel, sinaasappel en citroen. En wie graag Smilegummi Softies eet, proeft naast sinaasappel, citroen, framboos, bloedsinaasappel en appel-peer ook fruitgums met perensmaak.

Zijn de producten van Smilegummi gluten- en lactosevrij?

Wat gluten betreft, voldoen alle snoepjes van Smilegummi aan de vereisten van de overheid en van de Coeliakievereniging voor glutenvrije producten. 

Omdat er bij de productie van  Smilegummi Yoghurt, Fruit & Yoghurt en Softies Yoghurt ook melkproducten worden gebruikt, bevatten deze snoepjes lactose. 

Smilegummi Fruitmix, Zuur en  Softies Fruitmix worden zonder melkproducten geproduceerd. Tijdens het productieproces kan het echter gebeuren dat er ongewenst, maar technisch onvermijdelijk, melkbestanddelen zoals lactose in het product terechtkomen. Deze informatie staat ook op de verpakkingen.

Welke soort gelatine gebruiken jullie in Smilegummi?

Alle producten uit het Smilegummi-assortiment bevatten uitsluitend varkensgelatine.

Bevat Smilegummi genetisch gemodificeerde ingrediënten?

Nee! Bij de productie van Smilegummi gebruiken we geen genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Wordt er melkzuur gebruikt bij de productie van Smilegummi producten?

Ja, voor de productie van Smilegummi-producten gebruiken we melk- en citroenzuur. Melkzuur vind je ook terug in tal van andere voedingsmiddelen, zoals in zuurkool. Hierbij maken melkzuurbacteriën het melkzuur aan dat de kool zuur maakt, zodat deze langer houdbaar is. 

In 1780 werd er voor het eerst melkzuur uit melk geïsoleerd. Daarom heet het dan ook MELKzuur. 

Vandaag de dag wordt dit ingrediënt geproduceerd door suiker te fermenteren met behulp van melkzuurbacteriën. Het heeft dus niet noodzakelijk iets met echte melk te maken.

Kan melkzuur een allergische reactie veroorzaken?

Nee. Wie allergisch is voor melk, krijgt een allergische reactie op de eiwitbestanddelen in de melk. Bij de fermentatie van glucosestroop of suiker zijn deze bestanddelen niet aanwezig. Het gebruik van melkzuur houdt dus geen risico in voor mensen met een melkallergie.

Wat is er zo uniek aan Smilegummi Softies?

Smilegummi Softies zijn de eerste gevulde fruitsnoepjes van Smilegummi. Ze hebben een bijzonder zachte vulling en bevatten extra veel vruchtensap en vitamines. Smilegummi Softies zijn verkrijgbaar als Fruitmix en Yoghurt.

Vragen en antwoorden over Smilegummi